26 Ağustos 2019 Genel 0 comment

‘SİAD Expo, ekonomik ve ticari anlamda çok önemli katkılar sağlayacak.’

Tarihiyle köklü bir geçmişe sahip olan Boyabat,eski bir üretim ve sanayi kültürüne sahiptir. Sinop’ta en çok işletmenin bulunduğu ilçe olan Boyabat’ta ekonomik yapı gelişmiştir. İlçede öne çıkan diğer bir sektör ormancılıktır. İlçede tarımsal üretim yüksek olup ticaret de gelişmiştir. Boyabat Kalesi gibi bir hazineyi bünyesinde barındıran Boyabat’ta, ülkemizin 106. Tabiat Anıtı olarak bilinen milyon yıllık Bazaltlar görülmeye değer diğer güzelliktir. Tarihi evleriyle turizmin gözdesi olmaya aday olan Boyabat, tarihi evlerin restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte turizmin gözbebeği olmaya adaydır.
Her geçen gün mesafe kat eden Boyabat sanayisi, inanıyoruz ki iş adamlarımızın katkılarıyla daha da verimli hale gelecek, şehrin sanayisi yukarılara doğru hızlı bir şekilde ivme gösterecektir. Önemli olan şehrin yöneticileri ve paydaşlarıyla bu birlikteliği sağlamaktır.
Bu manada düzenlenecek olan Sinoplu İş Adamları Fuarının, ilçemize, hemşerilerimize ve İş Dünyasında ki temsilcilerimize ekonomik ve ticari anlamda çok önemli katkılar sağlayacağı düşüncesindeyim.
İlimiz ve ilçemiz ekonomisine katkı sağlayacak olan bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen, ticaretle hemhal olan tüm Sinoplu İş Adamlarımıza ve katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza şükranlarımı sunarım.
Şefik ÇAKICI
Boyabat Belediye Başkanı