14 Aralık 2019 Genel 0 comment

SEKTÖRÜN ÖNEMLİ FİRMALARINDAN ASİL KAYA TUZLARI BİTKİSEL YAĞLARI DA SİAD EXPO’DA!

SİNOP İÇİN BULUŞALIM BİRLİKTE KAZANALIM!
Yenilikçi ve gelişime açık olan Sinoplu İş Adamları Derneği birlik ve beraberlik içinde yaptığı başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek 2017 SİAD forumunu 2019 Uluslararası SİADEXPO (Sinoplu İş Adamları Fuarı)’na dönüştürdü. SİAD ve Proaktif Fuarcılık iş birliği ile 19-22 ARALIK 2019 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi(İFM)’de düzenlenecek olan Sinoplu İş Adamları Fuarı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) tarafından onaylanması ve KOSGEB tarafından desteklenmesi ile de uluslararası arenada Sinop İş Dünyasının sesini duyurmuş olacak. Sektörün önemli firmalarından Asil Kaya Tuzları Bitkisel Yağları da Siad Expo’da yerini aldı.
Yeraltından katı halde elde edilen tuzlar kaya tuzu olarak tanımlanır. Yaklaşık 256 milyon yıl önce oluşmaya başladığı tahmin edilen kaya tuzu, çevre kirliğinden uzak kaldığından, doğal bir hazine olarak değerini günümüze kadar korumuştur. Kaya tuzu, sodyum klorürün mineral formudur. Kaya tuzları deniz tuzlarının aksine kompozisyonlarına giren maddelerin oranları bakımından büyük değişiklikler gösterirler. Özellikle saflık oranları her maden için ayrı olabileceği gibi aynı madenden alınan çeşitli numuneler de çok büyük farklılık gösterebilir. Kaya tuzlarındaki yabancı maddeler ve kil tuza değişik renkler verir. Genellikle gri, siyaha yakın kil renginde olan kaya tuzları, nadiren beyaz, şeffaf beyaz olarak bulunur. Tuz kristallerindeki boşluklar da bazen tuza mavi renk verir. Yurdumuzda kaya tuzu madenleri genellikle gri renkte olup, bir kısmı da siyaha yakın renktedir. Tuz kristallerindeki boşluklar da bazen tuza mavi renk verir. Yurdumuzda kaya tuzu madenleri genellikle gri renkte olup, bir kısmı da siyaha yakın renktedir.
Asil Kaya Tuzları Yer altı tuz madenlerinde yüz milyonlarca yıl önce oluşmuş tuz kayaları arasında damarlar halinde bulunan saf kristal blokları özenle çıkarıp temizlik ve hijyene azami dikkat ederek doğal halini bozacak hiç bir işleme tabi tutmadan katkısız olarak kullanımınıza arz eder.
Sizleri de Asil Kaya Tuzları Bitkisel Yağları firması ve çalışmaları ile tanışmaya, Sinoplu İş Adamları Fuarı’na davet ediyoruz.